PC Experts Greece

pcexperts23logo

Χάσατε τα αρχεία από τον δίσκο σας? Σβήστηκαν τα δεδομένα σας? Δεν λειτουργεί ο σκληρός δίσκος σας? Χρειάζεστε επισκευή σκληρού δίσκου και ανάκτηση δεδομένων? Η επιδιόρθωση σκληρού δίσκου και η ανάκτηση δεδομένων σκληρού δίσκου είναι μια πολύπλοκη και περίπλοκη  διαδικασία. Προσοχή  μην προχωρήσετε  σε ενέργειες που θα επιβαρύνουν τη διαδικασία ανάκτησης αρχείων.

Έχασα τα αρχεία μου ! Ο σκληρός δίσκος δεν λειτουργεί

Ηρεμήστε και μην κάνετε απολύτως τίποτα, απλά καλέστε μας. Μην προβείτε σε καμμία ενέργεια αν δεν έρθετε σε επαφή με κάποιον ειδικό. Λανθασμένες ενέργειες όταν υπάρχει προβληματικός σκληρός δίσκος, μπορούν να οδηγήσουν σε μόνιμη και μη αναστρέψιμη απώλεια των δεδομένων. 

Η ανάκτηση δεδομένων και η ανάκτηση αρχείων  απαιτεί μια συγκεκριμένη διαδικασία ενεργειών αναλόγως του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο δίσκος, το CD, το DVD ή το USB flash drive σας.

Η επισκευη σκληρού  δίσκου δεν είναι εύκολη υπόθεση και πολλές φορές απαιτεί μέρες ή και εβδομάδες.

Επαναφορά Αρχείων μετά απο format

Κάνατε Format και αποφασίσατε οτι χρειάζεστε τα αρχεία σας ;Μείνετε ήρεμοι  και επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την παραλαβή του δίσκου σας. Η επαναφορά αρχείων μετά απο format είναι μια διαδικασία Λογικής Ανάκτησης δεδομένων και είναι σχεδόν εγγυημένη εάν ο χρήστης ΔΕΝ γράψει δεδομένα στο σκληρό δίσκο.

Αν τα δεδομένα σας είναι κρίσιμα για εσάς, μην προσπαθήσετε να επέμβετε στο δίσκο καθώς μπορεί με κάποια επέμβαση απο εξωτερικό πρόγραμμα να μειώσετε τις πιθανότητες ανάκτησης των αρχείων σας. Αν δεν έχετε πρόβλημα να χάσετε κάποια απο τα δεδομένα σας και θέλετε να αποπειραθείτε να προσπαθήσετε, υπάρχει μια πλειάδα προγράμματα για ανάκτηση δεδομένων, χωρίς όμως εγγυημένο αποτέλεσμα.

Βλέπω το δίσκο στα Windows αλλά όχι τα αρχεία !

Το πιθανότερο πρόβλημα σε μια τέτοια περίπτωση είναι η φυσική φθορά του δίσκου. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει ο δίσκος να φτάσει το συντομότερο δυνατό στην εταιρία μας για ανακτηση αρχειων και να τον λειτουργήσετε όσο το δυνατόν λιγότερο ώστε να γίνει με μεγαλύτερη επιτυχία η ανακτηση αρχειων.

Ο σκληρός δίσκος δεν αναγνωρίζεται απο το BIOS

Ένα πολύ συχνό σύμπτωμα μετά απο ακούσια πτώση του δίσκου είναι όταν τον συνδέετε με το σύστημα σας, το λειτουργικό σύστημα να παγώνει. Ο χαλασμένος σκληρός δίσκος δηλαδή να κολλάει την λειτουργία του μηχανήματος ή να μην αναγνωρίζεται καθόλου απο το BIOS.

Προσπαθήστε να μην επιχειρήσετε άλλες ενέργειες με software τρόπους ανάκτησης δεδομένων καθώς ο δίσκος έχει συγκεκριμένη διάρκεια ζωής στην περίπτωση αυτή. Πρέπει να καταφτάσει στην εταιρία μας για διάγνωση για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε ανάκτηση δεδομένων απο το σκληρό δίσκο σας.

Διαδικασία και Κόστος Ανάκτησης Δεδομένων

Η εταιρία PCEXPERTSGREECE δεν αποστέλλει τα μέσα αποθήκευσης στο εξωτερικό. Η ανακτηση γίνεται στα εργαστήρια μας, απο συνεργάτες της εταιρίας μας και για το λόγο αυτό το κόστος ανάκτησης δεδομένων διατηρείται στα χαμηλότερα επίπεδα της αγοράς.

Οι βλάβες των μέσων τα οποία προσκομίζονται στην εταιρία μας, μπορούν για λόγους πληροφόρησης του πελάτη, να χωριστούν στα παρακάτω στάδια. Όσο πιο υψηλό είναι το στάδιο, τόσο πιο σοβαρή είναι η βλάβη και ανάλογα ανεβαίνει και το κόστος.

Ένας πρόχειρος τιμοκατάλογος ανάκτησης δεδομένων βρίσκεται παρακάτω :

Η εταιρία PCEXPERTSGREECE δεν αποστέλλει τα μέσα αποθήκευσης στο εξωτερικό. Η ανακτηση γίνεται στα εργαστήρια μας, απο συνεργάτες της εταιρίας μας και για το λόγο αυτό το κόστος ανάκτησης δεδομένων διατηρείται στα χαμηλότερα επίπεδα της αγοράς.

Οι βλάβες των μέσων τα οποία προσκομίζονται στην εταιρία μας, μπορούν για λόγους πληροφόρησης του πελάτη, να χωριστούν στα παρακάτω στάδια. Όσο πιο υψηλό είναι το στάδιο, τόσο πιο σοβαρή είναι η βλάβη και ανάλογα ανεβαίνει και το κόστος.

Ένας πρόχειρος τιμοκατάλογος ανάκτησης δεδομένων βρίσκεται παρακάτω :

 • Στάδιο 1 : Πρόβλημα Software το οποίο προέκυψε απο κατα λάθος διαγραφή, κατα λάθος format ή άλλο κακό χειρισμό του χρήστη. Στις περιπτώσεις αυτές έχουμε : ανακτηση αρχειων μετα απο format, ανακτηση διεγραμμενων αρχειων κλπ.
  Κόστος : Συνήθως το κόστος δεν ξεπερνά τα 200€
 • Στάδιο 2 Προβλήματα στο firmware του σκληρού δίσκου, προβλήματα στο ηλεκτρονικό κύκλωμα (προβλήματαστο PCB, δεν παίρνει ρεύμα ο δίσκος κλπ) ή μικρές βλάβες οι οποίες απαιτούν άνοιγμα του σκληρού δίσκου σε clean room και επισκευή των μερών του.
  Κόστος : Συνήθως το κόστος κυμαίνεται μεταξύ 150€ έως 450€
 • Στάδιο 3 : Μηχανικά προβλήματα του σκληρού δίσκου, στα platters, την κεφαλή ανάγνωσης, το motor η το Spindle. Στη διαδικασία αυτή απαιτείται συνήθως άνοιγμα του δίσκου σε ειδικό περιβάλλον (clean bench) και χρήση εξειδικευμένων εργαλείων και τεχνικών που απαιτούν ιδιαίτερη ακρίβεια και αρκετό χρόνο.
  Κόστος : Συνήθως απο 300€ εώς 800€
 • Προσοχή Σε Ανάκτηση απο μέσο το οποίο έχει υποστεί βανδαλισμό απο ερασιτέχνη τεχνικό ή άλλη “εταιρία ανάκτησης”, χωρίς αποτέλεσμα, η τιμή επιβαρύνεται. Σε περίπτωση που έχετε προσκομίσει το μέσον σας σε άλλη εταιρία ή έχει γίνει προσπάθεια ανάκτησης απο τρίτο άτομο χωρίς αποτέλεσμα, ενώ έχουν δημιουργηθεί γρατζουνιές ή δαχτυλιές στα platters, η χρέωσει είναι κατα πολύ μεγαλύτερη αν καταφέρουμε να φέρουμε εις πέρας μια τέτοια ανάκτηση. Μην εμπιστεύεστε ιδιώτες και μικρές εταιρίες που μπορεί να κάνουν δοκιμές με τους δίσκους σας, καθώς μπορεί να χάσετε για πάντα τα δεδομένα σας.

Δυστυχώς επειδή η διαδικασία διάγνωσης του σκληρού δίσκου είναι αρκετά δύσκολη διαδικασία, δεν μπορεί να σας δωθεί τιμή ανάκτησης δεδομένων τηλεφωνικά. Ο εξοπλισμός σας θα πρέπει να έρθει στο εργαστήριο μας για να μπορέσουμε να σας δώσουμε εκτίμηση τιμής για ανάκτηση δεδομένων.

Το κόστος ανάκτησης δεδομένων απο ένα σκληρό δίσκο καθορίζεται απο έναν πολύπλοκο αλγόριθμο ο οποίος συνυπολογίζει το κόστος των ανταλλακτικών που θα χρεαστούν, την ιδιαιτερότητα του περιστατικού, την χρήση εξειδικευμένων εργαλείων καθώς επίσης και τις εργατοώρες που απαιτούνται για την ανάκτηση. Για το λόγο αυτό το μέσον προς ανάκτηση πρέπει να έρθει στο εργαστήριο μας και να πραγματοποιηθεί αναλυτική διάγνωση και ανάλυση του τελικού κόστους.

Για τη διαδικασία της διάγνωσης πρώτου επιπέδου δεν χρεώνεστε (αντίθετα με άλλες εταιρίες ανάκτησης δεδομένων), εφ’ όσον προσκομίσετε εσείς το μέσο στην εταιρία μας.

Διαδικασία που ακολουθείται στην Ανάκτηση Δεδομένων

Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθείται για το Data Recovery και η οποία τηρείται αυστηρά απο κάθε αξιόπιστη εταιρία ανάκτησης δεδομένων και είναι η εξής:

Ο πελάτης προσκομίζει στα γραφεία μας, ή αποστέλλει με Courrier το μέσον που επιθυμεί να γίνει ανάκτηση δεδομένων.

Ενημερώνεται ο πελάτης για το ποσοστό του δίσκου που είναι ανακτησιμο, χωρίς όμως να έχουμε πλήρη εικόνα των αρχείων.

Στέλνουμε μια φόρμα στον πελάτη, η οποία πρέπει να υπογραφτεί και να επιστραφεί με Fax στην εταιρία μας. Στη φόρμα ο πελάτης υπογράφει οτι αποδέχεται τη διαδικασία ανάκτησης. Επίσης υπογράφει ότι μετά την ανάκτηση έχει τις ακόλουθες δύο επιλογές και μετά το μέσον μπορεί και να καταστραφεί.

Παραλαμβάνει μια λίστα με e-mail που περιέχει όλα τα αρχεία που μπόρεσαν να ανακτηθούν

Ο πελάτης μετά την παραλαβή της λίστας πληρώνει στο ακέραιο την τιμή που υπέγραψε ή πληρώνει τα έξοδα μεταφοράς και επιστρέφει σε αυτόν το μέσον αποθήκευσης.

Είναι πάντα δυνατή η ανάκτηση δεδομένων ;

Η εταιρία ανάκτησης δεδομένων PCEXPERTSGREECE είναι απο τις λίγες εταιρίες ανάκτησης δεδομένων στην Ευρώπη που διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό για να προχωρήσει σε επανάκτηση αρχείων ακόμα και απο περιπτώσεις στις οποίες άλλες εταιρίες ανάκτισης αρχείων έχουν προσπαθήσει ανεπιτυχώς διότι δεν έχουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και εξοπλισμό. Όλες οι ανακτήσεις δεδομένων γίνονται στην Ελλάδα.

Έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν να παραλαμβάνουμε δίσκους απο πελάτες, οι οποίοι έχουν πάει σε άλλες εταιρίες και ο δίσκος τους έχει χαρακτηριστεί ώς μη ανακτήσιμος, ενώ τελικά καταφέραμε να πάρουμε δεδομένα στα εργαστήρια μας. Τέτοιες περιπτώσεις παίρνουν παραπάνω χρόνο, έχουν μικρότερο ποσοστό επιτυχίας, καθώς έχουν ανοιχτεί απο άλλους με αποτέλεσμα να έχει χειροτερεύσει η κατάσταση του δίσκου, παρ’ όλα αυτά υπάρχει σχετικά ικανοποιητικό ποσοστό επιτυχίας.

Ασφάλεια και Εχεμύθια στην ανάκτηση αρχείων

Στην εταιρία μας η Ασφάλεια των δεδομένων σας, αλλά και η εχεμύθια είναι βασικά χαρακτηριστικά της εταιρίας μας.

Κατα την διάγνωση του προβληματικού μέσου, η εταιρία μας στέλνει στον πελάτη ένα ιδιωτικό συμφωνητικό στο οποίο ο πελάτης ενημερώνεται για το κόστος, δεσμεύεται για την αποπληρωμή του, ενώ η εταιρία υπογράφει οτι εξασφαλίζει τον πελάτη απο οποιαδήποτε χρήση ή διαρροή των δεδομένων του.

Η ανάκτηση των δεδομένων γίνεται απο υπολογιστές οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Τα δεδομένα σας φυλάσσονται για 10 ημέρες, μέχρι να βεβαιωθούμε οτι τα έχετε λάβει ασφαλώς και μετά αυτομάτως διαγράφονται απο τον προσωρινά φυλασσόμενο χώρο τους με ειδικά εργαλεία (Wipe Tools) που δεν επιτρέπουν την ανάκτηση τους.

Απο τι μέσα μπορούν να ανακτηθούν τα δεδομένα ;

Στην εταιρία μας μπορούμε να κάνουμε :

 • ανάκτηση απο σκληρο δισκο καθε ειδους
 • ανάκτηση δεδομένων απο εξωτερικό σκληρό δίσκο
 • ανάκτηση απο εφεδρικές ταινίες (tape backups)
 • ανάκτηση απο Raid
 • ανάκτηση απο δισκεττες και απο Iomega ZIP drivers
 • ανάκτηση απο CD Rom – DVD όλων των ειδών
 • ανάκτηση δεδομένων απο USB Flash Memory, καθώς επίσης και κάρτες μνήμης για ψηφιακές κάμερες
 • ανάκτηση δεδομένων απο Compact Flash
 • ανάκτηση δεδομένων απο κάρτα μνήμης (Memory Cards)
 • ανάκτηση απο Οπτικούς δίσκους (CD/DVD)
 • ανάκτηση δεδομένων απο Κινητό τηλέφωνο
 • ανάκτηση δεδομένων απο USB Flash Pen Drive
 • ανάκτηση δεδομένων απο Ipod

Τι ελπίδες έχω να ανακτηθούν τα δεδομένα μου ;

 • Οι περιπτώσεις ολοκληρωτικής ανάκτησης αρχείων (επισκευή σκληρού δίσκου) αγγίζουν το 85% των μέσων που παραλαμβάνουμε, ποσοστό το οποίο είναι αρκετά ενθαρρυντικό.

  Πιο συγκεκριμένα, στο 93% των περιπτώσεων μπορεί να ανακτηθεί ένα ποσοστό του σκληρού δίσκου ενώ σε ένα ποσοστό 7% παραλαμβάνουμε σκληρούς δίσκους στους οποίος δεν μπορούμε να ανακτήσουμε τίποτα λόγω σοβαρού προβλήματος ή λίω του ότι έχουν επιχειρήσει άλλες εταιρίες με αποτέλεσμα να καταστρέψουν τον δίσκο.

Πότε υπάρχει αδυναμία στην ανάκτηση αρχείων ;

Στις περισσότερες περιπτώσει η ανάκτηση των αρχείων είναι εφικτή, όμως υπάρχουν περιπτώσεις όπου δυστυχώς δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Τέτοιες περιπτώσεις είναι οι παρακάτω :

 • Αν έχουν γραφτεί αρχεία πάνω στα δεδομένα που επιθυμείτε να ανακτήσετε. Στην περίπτωση αυτή, δυστυχώς δεν μπορεί κανείς να ανακτήσει τα αρχεία σας. Δεν ισχύει το ίδιο όμως αν έχει γίνει format του δίσκου ακόμα και ανω της μιας φοράς (στην περίπτωση αυτή δεν γράφονται νέα αρχεία στο δίσκο και μπορούμε να κάνουμε πλήρη ανάκτιση).
 • Αν έχει γίνει ανασυγκρότηση του δίσκου
 • Αν έχει γίνει Low Level Format (εξειδικευμένη διαδικασία)
 • Αν έχει κατασταφεί η επιφάνεια του σκληρού δίσκου. Αν έχει γρατζουνιστεί, αν έχει σπάσει, ακόμα και αν ένας κόκκος σκόνης έχει καταφέρει και έχει εισέλθει.
 • Αν ο δίσκος έχει πάει σε άλλη εταιρία ή τεχνικό και έχει ανοιχτεί σε μη καθαρό περιβάλλον ή έχουν γίνει πειραματισμοί ανάκτησης. Σε τέτοια περίπτωση η τιμή ανάκτησης επιβαρύνεται αισθητά, ενώ τα ποσοστά επιτυχούς ανάκτησης είναι λιγότερα απο 20%.

Τιμές Ανάκτησης δεδομένων

Οι διαδικασία ανάκτησης δεδομένων ξεκινάει απο 100 ευρώ σε περίπτωση που πρόκειται για Software πρόβλημα του δίσκου (Στάδιο 1) ενώ σε περίπτωση που προχωρήσουμε σε επόμενα στάδια (Στάδιο 2 & 3) τότε το κόστος ανεβαίνει αρκετά ανάλογα τα ανταλλακτικά και τις εργατώρες που θα χρειαστούν για την επαναφορά αρχείων απο το σκληρό δίσκο. Οι τιμές πολλαπλασιάζονται όταν υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο ανάκτησης των αρχείων.

Η διάγνωση του δίσκου είναι δωρεάν εάν ο πελάτης αποδεχτεί την προσφορά και προχωρήσε σε ανάκτηση

Σε περίπτωση που αρνηθεί την προσφορά καταβάλει την ελάχιστη χρέωση Service.

Αν δεν καταφέρουμε να ανακτήσουμε όλα ή μέρος απο τα χαμένα αρχεία σας δεν πληρωνόμαστε, εκτός αν υπάρχουν μεταφορικά έξοδα για να φθάσει ο σκληρος δισκος στην εταιρία μας.

Πόσο χρόνο θα πάρει η ανάκτηση δεδομένων ;

Η πρώτη διάγνωση ανάκτησης δεδομένων καθώς και η εκτίμηση του κόστους εξαρτάται χρονικά απο το φόρτο εργασίας του τμήματος ανάκτησης δεδομένων της εταιρίας μας. Μια μέση χρονική εκτίμηση για τη διάγνωση είναι περίπου στις 3-10 εργάσιμες ημέρες.

Ο χρόνος ανάκτησης δεδομένων εξαρτάται απο την βλάβη του σκληρού δίσκου ή του μαγνητικού μέσου που θα παραλάβουμε. Συνήθως ο χρόνος ανάκτησης των περισσότερων εργασιών κυμαίνεται περίπου σε 1-15 εργάσιμες ημέρες. Σε σπάνιες περιπτώσεις όπου έχουμε σοβαρή ζημιά στο σκληρό δίσκο, η εταιρία μας θα χρειαστεί να παραγγείλει ανταλλακτικά απο το εξωτερικό και ενδεχομένως να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για να προχωρήσει η διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος που καταναλώνει το προσωπικό μας για την ανάκτηση των δεδομένων σας, είναι προς όφελος του τελικού πελάτη καθώς η εταιρία ενδιαφέρεται να φέρει εις πέρας μια επιτυχημένη επαναφορά των αρχείων σας.

Χρόνοι Παράδοσης της διάγνωσης:

 • Economy Data Recovery Diagnosis : Διάγνωση σε 3-5 ημέρες
  Κόστος Διάγνωσης Φορέα : Δωρεάν (περιλαμβάνει & παραλαβή)
 • Express Data Recovery Diagnosis : Διάγνωση μέσα σε 24 ώρες.
  Κόστος Διάγνωσης Φορέα : 300€. Επίσης 100% επιβάρυνση τιμής της ανάκτησης.

Τί γίνεται αν χρειαστούν ανταλλακτικά που δεν υπάρχουν ;

Η εταιρία πολλές φορές χρειάζεται να προμηθευτεί ανταλλακτικά για τις περιπτώσεις των πελατών της. Αν συμβεί αυτό κάποιος αντιπρόσωπος μας θα σας καλέσει για να σας ενημερώσει για το κόστος το οποίο καλείστε να αναλάβετε εσείς ή να μας προσκομίσετε το ανταλλακτικό που χρειαζόμαστε. Σε περίπτωση που χρειαζόμαστε ανταλλακτικά, η εξαγωγή λίστας για τον πελάτη δεν είναι εφικτή και πραγματοποιείται μετά την επιτυχή εγκατάσταση των ανταλλακτικών

Αποστολή μέσου για διάγνωση και ανάκτηση

Μπορείτε να προσκομίσετε το σκληρό δίσκο ή το μαγνητικό σας μέσο στα γραφεία της εταιρίας μας ή να αποστείλετε με Courrier το μέσο στα γραφεία μας.

Η εταιρία μας δεν φέρει καμμία ευθύνη για οποιαδήποτε βλάβη ή απώλεια προκληθεί απο την εταιρία Courrier στο μέσον του πελάτη.

Κάθε μέσον που θα προσκομίζεται στα γραφεία μας, θα πρέπει να συνοδεύεται απο εκτυπωμένη, συμπληρωμενη και υπογεγραμμένη την παρακάτω φόρμα :

RSS
Follow by Email
WhatsApp
FbMessenger