ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΥΠΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Το περιορισμένο μέγεθος των φορητών υπολογιστών αναγκάζει τη συγκέντρωση πολλών εξαρτημάτων στο μικρό τους εσωτερικό χώρο. Έτσι είναι αρκετά συχνό φαινόμενο η ανάγκη για επισκευή προβλήματος υπερθέρμανσης.

shadowBottom
 

Περιγραφή προβλήματος

Οι ενδείξεις που μας προειδοποιούν ότι το μηχάνημά μας αντιμετωπίζει πρόβλημα υπερθέρμανσης είναι οι εξής:

  • Αύξηση της θερμοκρασίας που γίνεται αισθητή στην επιφάνεια του laptop.Λειτουργία του ανεμιστήρα συνεχώς στο μέγιστο βαθμό.
  • Αναπάντεχη απενεργοποίηση του laptop.
  • Απενεργοποίηση laptop όταν κάνετε έντονη χρήση των πόρων του.
  • Τα προβλήματα που εμφανίζει το laptop είναι ιδιαίτερα συχνά και επαναλαμβάνονται.

shadowBottom
 

Αίτια βλάβης

Η υπερθέρμανση του laptop μπορεί να έχει διάφορες αιτίες. Ένα μικρό ποσοστό των προβλημάτων αυτών οφείλεται σε μηχανική βλάβη στο σύστημα ψύξης και μπορεί να επιλυθεί με την αντικατάσταση του. Συχνό φαινόμενο είναι και το φράξιμο των αεραγωγών της συσκευής με αποτέλεσμα να εμποδίζειται η ελεύθερη κυκλοφορία του αέρα και να προκαλείται η λειτουργία των ανεμιστήρων στις μέγιστες δυνατές στροφές.  Με αυτό το μπλοκάρισμα ο ζεστός αέρας παραμένει στο εσωτερικό του laptop, το οποίο υπερθερμάινεται και μπορεί να οδηγήσει σε κάποια βλάβη.

Το φράξιμο του συστήματος ψύξης εντοπίζεται στις εσωτερικές επιφάνειες του laptop καθώς και στους αεραγωγούς του συστήματος και συνήθως είναι αποτέλεσμα τις συσώρρευσης σκόνης, τριχών και άλλων υπολλειμάτων που εισέρχονται στο σύστημα μέσω του ανεμιστήρα που εισάγει αέρα στο μηχάνημα, δημιουρώντας έτσι μια μάζα. Η μάζα αυτή φράζει τους αεργαγωγούς και έτσι προκαλείται η υπερθέρμανση.

shadowBottom
 

Ελάτε στην PcExpertsGreece

Οι έμπειροι τεχνικοί μας θα ανοίξουν το laptop για να διαπιστώσουν τη βλάβη. Σε συνεννοήση μαζί σας, θα προχωρήσουμε σε επισκευή του προβλήματος υπερθέρμανσης ,αν το επιθυμείτε, αφαιρώντας με ειδικά εργαλεία την μάζα υλικών που έχει συσωρρευτεί. Σας προτείνουμε να γίνεται τακτικός καθαρισμός στο laptop σας ώστε να αποφεύγονται τέτοιους είδους προβλήματα και να έχετε το laptop σας σε άριστη κατάσταση όποτε εσείς το χρειάζεστε!!